Τρίτη 8 Μαΐου 2012

plissken

Το Synch, που για περίπου μια δεκαετία, πρώτα στο Λαύριο και στη συνέχεια στην Τεχνόπολις, αναλάμβανε να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό τις παγκόσμιες μουσικές τάσεις της σύγχρονης μουσικής, σταμάτησε τις δράσεις του, όπως τόσα άλλα που δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν ελλείψει πόρων. Το κενό που άφησε το Synch έρχεται να καλύψει ένα καινούργιο και φιλόδοξο φεστιβάλ που αισίως βρίσκεται στον δεύτερο χρόνο ύπαρξης. Το Plissken Festival, που φιλοξενείται το Σάββατο 12 Μαΐου στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος», συνθέτει ένα line up 24 καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Πρόκειται για ένα ολοήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει live acts και DJ sets σε έναν industrial χώρο με δύο σκηνές που θα λειτουργούν ταυτόχρονα. Και αν αναλογιστούμε τα ονόματα που αναμένεται να εμφανιστούν, το Plissken δεν στερείται σε ποιότητα μουσικής από τα αντίστοιχα εναλλακτικά φεστιβάλ της Ευρώπης.
Το Plissken μάς προδιαθέτει για έντονες στιγμές. Τα live της αεικίνητης ηλέκτροπανκ περσόνας Peaches πάντα γίνονται αντικείμενο συζήτησης, η ηλεκτρισμένη Trip Hop των Notwist επιτέλους θα ακουστεί σε ελληνικό έδαφος, ο kid 606 αναμένεται να φλερτάρει προκλητικά με κάθε είδος ηλεκτρονικής μουσικής, από ambient μέχρι industrial metal, και ο dj και παραγωγός Αndrew Weatherall, που κρύβεται πίσω από τα ονόματα των New Order, Bjork, My Bloody Valentine κ.ά., χαρακτηρίζεται μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της dance και το DJ set του αναμένεται ξεσηκωτικό. Εκπρόσωποι της εγχώριας σκηνής είναι οι Acid Baby Jesus, ένα ανερχόμενο συγκρότημα που ξεχώρισε στο εξωτερικό και βρέθηκε να περιοδεύει σε Ευρώπη και Αμερική. Αναλυτικότερα το line up με αλφαβητική σειρά είναι:  
Acid Baby Jesus (GR), Bong Ra (NL), Alan Braxe (FR), College (FR), Montana Cruz (CO), Dead Skeletons (IS), Drums of Death (UK), Forest Swords (UK), Joker (UK), Junior Boys (CA) | DJ Set
Kid606 (US), King Khan & The Shrines (CA), Liquid (UK), Rita Maia (PT), Male Bonding (UK), The Notwist (GE), Peaches (GE), Michael Rother w/ Camera (GE), Son of Kick (FR), Team Ghost (FR), Trigger Finger (BE), Villa (BE), Andrew Weatherall (UK), We Were Promised Jetpacks (UK)
http://www.plisskenfestival2012.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου